• Szavakon túl 3.

  Amit tudni akartál a művészetről, de sosem merted megkérdezni

  2017.02.21 — Szerző: Kortárs Online

  Beszélgetéssorozatunk harmadik estjén a zene, a képzőművészet és az irodalom különbségeiről és kapcsolódási pontjairól beszélgetünk.

 • Szavakon túl 3.

  A különféle művészeti területek egymásra hatásai napjainkban sokkal erősebben érdeklik a befogadókat, mint korábban, hiszen többnyire világunk meglehetősen összetett szerveződését mutatják be. A Kortárs folyóirat programjának célja, hogy a beszélgetésekkel a különféle – verbális és nem verbális – művészeti alkotásmódok közötti egyezőségeket, különbségeket tárjuk fel mind az alkotók, mind a művészeti, kulturális piac, mind a lehetséges befogadási módok szempontjából. Számítunk a közönség kérdéseire, aktív közreműködésére is!

  A program harmadik est jét 2017. február 28-án, kedden 19 órakor tarjuk a Budapest Pontban.

  Akik beszélgetnek:

  Boros Mátyás:

  Képzőművész, grafikus, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerzett diplomát 2005-ben képgrafika szakon. Az önálló és csoportos (hazai és külföldi) kiállításokon való részvétel mellett a tervező grafika több területén is aktív. Az utóbbi időben rendszeresen tart művészeti, kreatív foglalkozásokat gyerekeknek a Fővárosi Gyermekvédelmi Szakszolgàlat 2. sz. Befogadó Otthonában és a Ludwig Múzeumban.

  Jász Attila:

  Költő, szerkesztő, esszéíró. 1989 óta rendszeresen publikál. A tatabányai Új Forrás folyóirat főszerkesztője és kiadóvezetője. A Szépírók Társaságának tagja. Irodalmi munkásságát számos díjjal ismerték el. Legutóbbi kötete 2016-ban jelent meg el címmel a Kortárs Kiadó gondozásában.

  Oláh Dezső:

  Jazz-zongorista és zeneszerző. Zenei pályafutása alatt számtalan szakmai díjjal tüntették ki, többet között megkapta a Junior Prima díjat is. Különböző zenei együttműködésekben vesz részt. A Kortárs folyóirat gondozásában jelent meg 2016 novemberében Oláh Dezső Trió elnevezésű formációjának új albuma Reflecitions of Béla Bartók’s Six Romanian Dances címmel.

  A beszélgetést vezeti:

  Thim ár Attila , a Kortárs folyóirat főszerkesztője

  A belépés ingyenes.

  Mindenkit szeretettel várunk!


 • További cikkek