• Szavakon túl 6.

  AMIT TUDNI AKARTÁL A MŰVÉSZETRŐL, DE SOSEM MERTED MEGKÉRDEZNI

  2017.12.09 — Szerző: Kortárs Online

  A Kortárs programsorozatának következő estjén, december 13-án Király Farkas író, szerkesztő, műfordító, Markovics Ferenc fotóművész és Töröcsik Franciska színművész lesz a vendégünk a Budapest Pontban.

 • Szavakon túl 6.

  A különféle művészeti területek egymásra hatásai napjainkban sokkal erősebben érdeklik a befogadókat, mint korábban, hiszen többnyire világunk meglehetősen összetett szerveződését mutatják be. A Kortárs folyóirat programjának célja, hogy a beszélgetésekkel a különféle – verbális és nem verbális – művészeti alkotásmódok közötti egyezőségeket, különbségeket tárjuk fel mind az alkotók, mind a művészeti, kulturális piac, mind a lehetséges befogadási módok szempontjából. Számítunk a közönség kérdéseire, aktív közreműködésére is!

  Időpont és helyszín: 2017. december 13. 19 óra, Budapest Pont (1053 Budapest, Királyi Pál utca 18., bejárat a kapu melletti irodában)

  Meghívott vendégeink:

  Király Farkas: Bella István-díjas költő, író, szerkesztő, műfordító. 2004 és 2011 között a Napút folyóirat, 2005-től 2007-ig a FISZ Hortus Conclusus könyvsorozatának szerkesztője volt. 2010-ben más szerkesztőkkel együtt megalapítja az Ambroozia online folyóiratot. Jelenleg az Irodalmi Jelen prózaszerkesztője. Főbb művei: Higanymadár,Hosszú árnyékok földje, Szósav, A boldog utca hava és egyéb történetek.

  Markovics Ferenc: Fotóművész. 1955 óta állít ki. 1969 és 1986 között a Mafilm standfotósa volt. 1986 és 1990 között képszerkesztőként dolgozott a Film Színház Muzsika hetilapnál. 2001 és 2016 között a Sajtófotó Alapítvány kuratóriumának tagja volt. Szerkesztésében jelent meg a Fények és tények című összefoglaló munka a mai magyar fotóművészekről. Legutóbbi könyvei: A Baba utcai ház, Rögzítőshow, Magyar művészek. Díjai: Balázs Béla-díj, Székely Aladár-díj, MFSZ Életmű-díj, Kiváló művész.

  Töröcsik Franciska: Színművész. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett 2013-ban zenés színművészként. Tagja volt a székesfehérvári Vörösmarty Színháznak. Idén ősszel két filmjét mutatták be a magyar mozikban: az Aurora Borealis–Északi fényt, illetve a Budapest Noir-t. Színpadon játszott már a My Fair Ladyben, A Liliomfi ban, A mester és Margaritában, A félkegyelműben, A padlásban és a Hamletben is.

  A beszélgetést vezeti: Thimár Attila, a Kortárs folyóirat főszerkesztője

  A belépés ingyenes, a helyszínen adománnyal lehet támogatni a Budapest Pont fenntartását.

  Mindenkit szeretettel várunk!


 • További cikkek