×

„Az emberiség rádöbbenhetne, hogy ez az egy bolygónk van” – Interjú Gauder Áronnal, a Kojot négy lelke rendezőjével

2023.03.29

Az indián teremtéstörténetet dolgozza fel Gauder Áron, a Nyócker! rendezőjének új egész estés animációs filmje. A Kojot négy lelke azt a kérdést feszegeti, hogy miként tudunk úgy harmóniában együtt élni környezetünkkel, hogy ne pusztítsuk azt el. A rendezővel beszélgettünk.
Tovább

„Kigyógyítanám a gyarló világot” – Kritika a Műanyag égbolt című filmről

2023.03.28

Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta régóta várt és Berlinben bemutatott animációs ökodisztópiája, a Műanyag égbolt az embert háttérbe állító, vagyis poszthumán jövőkép elgondolására szólít fel. A magyar közönség március 30-tól láthatja a filmet – remélhetőleg minél többen beülnek majd rá a moziba.
Tovább

Oscar-díjas színésznőt és ukrán előadásokat is találunk a Színházi Olimpia végleges programjában

2023.03.27

Három hónapon át a színház lesz a főszereplő hazánkban: az április 1-jével induló 10. Nemzetközi Színházi Olimpia a világszínház nagyszerű előadásait, nemzetközi és határon túli társulatok produkcióit kínálja 58 ország mintegy 400 társulatának részvételével. A különleges előadások, színházi, tánc-,…
Tovább

2023.03.22Tovább

„Az utolsó költő” – Reviczky Gyula költészetéről

Reviczky Gyula egy átmeneti kor költője volt, így irodalomtörténeti helyzete nem volt túl szerencsés: az előző korszak népies-klasszicista alkotói azért nem akarták elismerni nagyságát, hogy a magukét növeljék, és a következő irodalmi nemzedék, a nyugatosok ugyanezt tették vele.

2023.03.22Tovább

Térey János

1970-2019

Előfizetés

Tarts lépést a kortárs kultúrával!
A Kortárs folyóiratra a képre kattintva lehet előfizetni.

Ajánló

Megjelent a Kortárs legfrissebb száma

Bővebben