×

A slágerénekes, a piros Saab és a tüzes szerelem

2022 legjobb filmjei

2023.01.30

2022 az újrakezdés jegyében telt. A filmfesztiválok többsége ismét teljes gőzzel üzemelt, a mozik számtalan bemutatóval igyekeztek visszacsábítani a közönséget, és nem apadt a streamingplatformok felhasználókra öntött tartalomdömpingje sem. Mi pedig ismét összegyűjtöttük az év legjobbjait.
Tovább

„Felnőttél, Mihály” – Kritika a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Utas és holdvilág című előadásáról

2023.01.28

Október 28-án debütált Nyíregyházán Szerb Antal Utas és Holdvilág című regényének színpadi adaptációja, amelyben a társulat a mai kor nyelvezetének megfelelően mutatja be a nászútjáról elszökő Mihály kalandjait és azok időtálló tanulságait – legfőképp a kapunyitási pánikot átélők számára.
Tovább

Egy szobrász hazatérése

2023.01.26

A Kortárs januári számában közöljük Wehner Tibor Wagner Nándor szobrászművész munkásságával kapcsolatos több mint két évtizedes kutatási tevékenységét összegző visszaemlékezését, amelyből az alábbi részletet ajánljuk.
Tovább

2023.01.16Tovább

Örök időutazás – Recenzió Mezősi Miklós Tarka dal ösvényén, Költészethasználati bédekker című verseskötetéről

Lírai útikönyv a költészet bejárhatatlan útjaihoz és titkos látnivalóhoz? Vagy inkább valamiféle használati utasítás az olvasónak? Mezősi Miklós több ezer év irodalomtörténeti műveltségét felelevenítve hív komoly játékra, melynek tétje nem más, mint a költészet becsülete.

2023.01.16Tovább

Térey János

1970-2019

Előfizetés

Tarts lépést a kortárs kultúrával!
A Kortárs folyóiratra a képre kattintva lehet előfizetni.

Ajánló

Megjelent a Kortárs legfrissebb száma

Bővebben