×

Lelkével fizet, ki hatalomra éhes − Kritika a Krabat a Fekete Malomban című bábszínházi előadásról

2024.05.22

Milyen árat fizet az, aki kezet fog a sötétséggel? Hátat lehet-e végérvényesen fordítani a gonosznak, miután megízleltük a hatalom ízét? Otfried Preußler egyedülálló regénye a Budapest Bábszínház előadásában megmutatja, hány útvesztőn keresztül vezet az út a felnőtté válásig.
Tovább

„Mindig is a nyitottságra törekedtem” – Interjú Dörnyei Gábor jazzdobossal

2024.05.20

A Londonban élő kiváló dobos, Dörnyei Gábor az egyik nemzetközileg legelismertebb magyar muzsikus. Ahogy korábban Magyarországon, külföldön is első vonalbeli muzsikusokkal koncertezik és készít lemezeket.
Tovább

Tisztességes visszatérés – Kritika a Borisz Godunov előadásáról

2024.05.18

Muszorgszkij történelmi zenedrámájának dallamai 2001 óta nem csendültek fel az operaházban, nincs benne tehát semmi meglepő, ha az idei évad egyik legnagyobb érdeklődéssel övezett bemutatója a Borisz Godunov-premier volt. Az Operának azonban sajnos csak egy tisztességes előadással sikerült előrukkolnia.
Tovább

2024.05.08Tovább

Az expresszionizmus esszenciája – Interjú Cserbik Rita festőművésszel

Mi dolgunk van a nonfiguratív festményekkel? Cserbik Rita festőművésszel beszélgettünk az expresszionizmus mélységeiről, az absztrakt lényegéről, a kortárs festőművészek feladatáról és felelősségéről, valamint korábban nem látott festőművészeti megoldásokról.

2024.05.08Tovább

Térey János

1970-2019

Előfizetés

Tarts lépést a kortárs kultúrával!
A Kortárs folyóiratra a képre kattintva lehet előfizetni.

Ajánló

Megjelent a Kortárs legfrissebb száma

Bővebben