• KLIPPREMIER: Megjelent az első szám Rözge Maxim (Meteo) szólólemezéről Blue Horizon címmel

  2020.11.25 — Szerző: Buzás Lelle

  Goldára várva – na jó, nem ezzel a címmel, de ezzel az indíttatással jelenik meg hamarosan Rözge Maxim szólólemeze, a Goldie, amiről az első single nálunk debütál. A Meteo frontembere elmesélte nekük, hogyan készült el a bemutatkozóanyaga.

 • Egy kép a Meteo zenekarról B.C., mikor még lehetett helyekre járni Kép forrása
  Egy kép a Meteo zenekarról B.C., mikor még lehetett helyekre járni
  Kép forrása

  A nevét egy magyar posztapokaliptikus filmtől kölcsönző zenekar 2015-ben mutatkozott be a Kikeltetőn, majd jött ki első lemezével, a 18 -cal, amivel az akkoriban a hazai undergroundon végigsöprő pszichedelikusrock-hullámnak áldoztak. A nagylemezük (Hayline) 2019-ben jelent meg, és a Middlemist Red ből is ismert Nóvé Soma produceri munkáját dicséri. A kétéves szünetet megérte kivárni, hiszen a Hayline-t a hazai zenei portálok az év legjobb albumai közé sorolták. Úgy tűnik, a frontembert, Rözge Maximot a végletes helyzetek inspirálják az írásra, hiszen az anyag akkoriban keletkezett, amikor kirakták az albérletéből, és épp nem volt hol laknia. Mivel 2020-ban sem kell nagyítóval keresni a hasonló élettörténeteket, hamarosan meg is érkezik hozzánk Maxim első szólólemeze, a Goldie, ami teljes egészében várhatóan november végén-december elején debütál. Maxim egy korábbi interjúban már kifejtette nekünk, mivel foglalkozik a karantén alatt, de most tágabb betekintést adott az új anyagot is érintő háttérsztorikba:

  „A lemez bizonyos értelemben a járványhelyzetnek köszönhetően jött létre, ugyanis március 16-án kirúgtak a munkahelyemről. Különösebb indoklás nélkül. Aznap, amikor Orbán Viktor bejelentette, hogy lezárják a határokat. Ráadásul az egyik volt kollégám, aki hallotta, milyen inkorrektül jártak el velem, felajánlott egy lehetőséget, ami alapján elhelyeztek volna papíron egy céghez, ahová nem kellett volna bejárnom dolgozni, de kaptam volna fizetést valamilyen EU-támogatásból az ő tudomása szerint, de erről később kiderült, hogy átverés volt. Emiatt nem kerestem egyből új munkát. Elkezdtem naponta friss dalokat tölteni fel a YouTube-csatornámra a Mindennap új zene projektem keretein belül.”

  „Aztán innen jött az ötlet, hogy ezeket a dalokat összegyűjtöm egy akusztikus lemezre. Eleinte hosszabbra terveztem ezt az albumot, amin csak akusztikus gitár, zongora és ének lett volna – fel is vettem tizenhat dalnak a gitáralapjait, majd ahogy elkezdtem belemélyedni ezekbe, rögzítettem hozzájuk a basszusgitárt, aztán a szintetizátorokat, végül a dobot is. Ezzel együtt járt, hogy elkezdtem kihúzni egy-két szerzeményt, végül már tíz- vagy tizenegy számosra szűkítettem a lemezt, aminek címe Goldie lesz.

  Ezt az albumot augusztusban született kislányomnak, Goldának dedikálom. Az utóbbi idő az őreá való várakozásról szólt.”

  A dalok utómunkáját Korossy-Khayll Gergely, az IndieBandi Studio alapítója végezte el. Az első single az újonnan megjelenő albumról a Blue Horizon, amit audiovizuálisan nálunk élvezhettek először:

  „A Blue Horizonhoz a kisfilmet Fuerteventurán készítettünk videót a feleségemmel idén januárban. A második single címe Waking a Lion , aminek a klipjén még jelenleg dolgozunk Bíró Dominik és Papp Immánuel operatőrökkel.”

  bb


 • További cikkek