• „Mindenkinek szüksége van a művészetre” – Elindult a KO Kultúradó

  2020.06.03 — Szerző: KO

  A KO podcastcsatornájának első adásában Bencze Péter művészetközvetítőt, galeristát, kurátort, az Everybody Needs Art szervezőjét láttuk vendégül, akivel a képzőművészet szerepéről, művekről és alkotókról, valamint a kortárs műtárgypiacról beszélgettünk.

 • kopodcast

  A KO útjára indítja podcastcsatornáját, a KO Kultúradót. A kéthetente-havonta jelentkező műsor célja, hogy a kulturális magazin olvasói egyúttal hallgatókká is váljanak, és bárhol, bármikor hozzáférhessenek a kortárs művészethez kapcsolódó, exkluzív tartalmakhoz.

  A KO Kultúradóban szerkesztőink, munkatársaink meghívott vendégeikkel járnak körbe egy-egy aktuális vagy mélyebb beszélgetést kívánó témát, a KO sokoldalúságának szellemében minden alkalommal más és más művészeti területhez kötődően.

  #1 – „Mindenkinek szüksége van a művészetre”

  A KO Kultúradó első adásában Bencze Péter művészetközvetítőt, galeristát, kurátort, az Everybody Needs Art szervezőjét láttuk vendégül, akivel a képzőművészet szerepéről, művekről és alkotókról, valamint a kortárs műtárgypiacról beszélgetett Falvai Mátyás és Zsolnai György.

  Bencze Péter és Saša Tkačenko alkotása az ENA Viewing Space-en (Fotó: Orbital Strangers)
  Bencze Péter és Saša Tkačenko alkotása az ENA Viewing Space-en (Fotó: Orbital Strangers)

  „Ami a műkereskedelemben történik ma, az nem biztos, hogy tíz év múlva bármilyen szinten vissza fog tükröződni a művészettörténetben. Az, hogy van ma egy fiatal művész, aki dollárszázezrekért kel el, az nem biztos, hogy a művészettörténetben kulcsszerepet fog játszani évtizedek vagy évszázadok múlva – fogalmazott Bencze Péter az első adásban. – Vannak likvid műtárgyak, de ez nem általánosítható. Minden műtárgy befektetés is hosszútávon. De amikor valaki megvásárolja élete első műtárgyát, akkor a legfontosabbak mégis az esztétikai, nem a befektetési szempontok.”  A KO Kultúradó elérhető az iTuneson, a Spotifyon és a SoundCloudon.


 • További cikkek