• Mozizz a szabadban!

  #kinehagyd

  2017.08.08 — Szerző: Szabó Adrienn

  Egyre népszerűbbek a kertmozikban, vízparti kivetítőkön, sőt újabban háztetőn, romkocsmák udvarán tartott filmvetítések. Nem csoda: a szabadtéri mozizás igazi varázslat, ami kiszakít a hétköznapok rutinjából. Ha az augusztusi balzsamos estéket szívesen összekötnéd egy fröccsözős szabadtéri filmnézéssel, akkor ne hagyd ki a következő vetítéseket!

 • Habfürdő

  Rooftop Cinema // Corvintető // 2017. augusztus 8., 21:00

  Mozizz a szabadban!

  A Budapest Rooftop Cinema immár az ötödik nyáron szervezi meg vetítéssorozatát a város fölött, a Corvin Club tetőteraszán, ahol egy 2K felbontású projektor biztosítja a mozikban megszokott képminőséget. Idén három blokkból válogathatnak a nézők: a Premier Movie Day sorozatban a legfrissebb kasszasikereket vetítik, a French Rooftop Cinema blokkban francia filmeket, míg a Magyarok a háztetőn szériában a hazai filmtörténet kultikus remekműveit és kortárs sikereit.

  Az utóbbi sorozatban láthatjuk Kovásznai György ikonikus rajzfilmjét, a Habfürdőt, amit mindenképpen nagyvásznon érdemes megnézni. Az 1979-ben készült alkotás egy szédületes látványvilágú felnőtt mese, amelyben a groteszk karakterek dinamikáját Másik János pop-artos musicalbetétei támogatják meg. Egy orvosira jelentkező lány, egy kirakatrendező és annak menyasszonya alkot szerelmi háromszöget a filmben, amely néhány óra történéseit sűríti. A rendező szociográfiai felvételeket használt, sőt színészekkel is eljátszatta a jeleneteket, hogy hiteles, sokdimenziós lélekábrázolást nyújtson. Érdemes a jegyeket előre lefoglalni, és/vagy jóval a vetítés előtt érkezni, a várakozási időt pedig fröcsözéssel, ingyen popcornnal rövidíthetjük le.

   

  Kincsem

  TedX Budapest Club sátor // Sziget Fesztivál // 2017. augusztus 12., 15:00

  Mozizz a szabadban!

  A Sziget Fesztivál az idén is számos vetítést kínál, és igazi meglepetés, hogy a legfrissebb magyar filmes termés és kultfilmek mellett (pl. 1945, A martfűi rém, Az állampolgár, Testről és lélekről, Tiszta szívvel, Veszettek, Brazilok, Soul Exodus, Moszkva tér)klasszikusokból is válogattak a szervezők (Körhinta, Kopaszkutya, Fehérlófia, Liliomfi) – sőt, mi több, a Papageno színpadon még némafilmeket is láthatunk.

  A széles választékból a Herendi Gábor általt jegyzett szórakoztató és látványos Kincsemet ajánljuk, ami igazi közönségsiker, a márciusi premier óta már négyszázezer néző felett jár. A lóversenyzés hőskoráról, nemesi viszályokról, szerelemről regélő romantikus, kosztümös kalandfilm kifejezetten érdekes színfoltja lehet a fesztiválnak, ugyanis a műfaji jellemzőket a manapság trendi steampunkos miliővel és kortárs gegekkel tarkítva tették eladhatóbbá az alkotók. A Szigeten a film kétórás hossza sem lehet gond: kényelmesen ki tudunk nyújtózkodni a gyepen, és gond nélkül elugorhatunk egy hűsítőért.

   

  A boldogság titka

  Partmozi // Fellini Római Kultúrbisztró // 2017. augusztus 23., 21:00

  Mozizz a szabadban!

  Kavicsos Duna-part, színes csíkos nyugányak, hűsítő limonádé és egy könnyed mozi. Ezt az ingyenes programot már csak azért sem érdemes kihagyni, mert a római-parti mobilgát megépítésével rövidesen bezárhat ez a remek filmes helyszín. A Fellini ráadásul kutyabarát hely, így akár négylábú kedvencünk is velünk mozizhat.

  A boldogság titka két ember egymásra találásának nem túl komplikált, de annál szórakoztatóbb története, vérbeli latin-amerikai darab. Daniel Burman rendező két üzletember több évtizedes kapcsolatának felvázolásával indít. Eugenio (Fabián Arenillas) és Santiago (Guillermo Francella) együtt vezetnek egy sikeres műszaki áruházat. A két jóbarát látszólag mindent együtt csinál, de Eugeniónak egy nap váratlanul nyoma vész. Felesége, Laura (Ines Estevez) és Santiago együtt indulnak megkeresni, de hamar szembe kell nézniük saját útkeresésükkel, felvett szerepeikkel, miközben az eltűnt férfi karaktere is egyre inkább kibontakozik előttünk. A múltbeli események felelevenítésével világossá válik, hogy Eugenio nem csupán fizikailag tűnik el, ennek felismerése pedig elindítja a hősök boldogságkeresését.

   

  Kojot

  VárKERTMozi // Várkert Bazár // 2017. augusztus 23., 21:30

  Mozizz a szabadban!

  Budapest szívében csodás panorámával vár ránk a VárKERTMozi. A jegyár a szokásosnál kicsit magasabb, 2000 forint, de ebben benne van a parkolás a mélygarázsban, és 300 forint levásárolható a street food árusoknál.

  Aki még nem látta, augusztus végén itt megtekintheti Kostyál Márk sivár vidéken játszódó easternjét. Az első filmes rendező sikeresen ültette át a klasszikus western stílusjegyeit a magyar pusztába. Katalógusszerűen vonulnak fel a „vadkelet” karaktertípusai: a végletesen romlott antagonista a csatlósaival, a teljhatalmú polgármester, a vadnyugati seriffet helyettesítő rendőrök, a messziről érkező magányos hős. A konfliktust az indítja el, hogy utóbbi, Bicsérdi Misi megörökli nagyapja birtokát, de a földre egy helyi hatalmasság is régóta feni a fogát. A gyors snittekből és hivalkodó beállításokból építkező képi világon érezhető Kostyál reklámfilmes múltja. Tapasztalatából előnyt tud kovácsolni: a cselekmény mindvégig feszes, és a színészválasztás is parádésra sikeredett.

   

  Logan Lucky

  Fövenyes Kertmozi // Balatonudvari // 2017. augusztus 25., 21:00

  Mozizz a szabadban!

  A balatonudvari Fövenyes Kertmozi retró hangulatával, színpompás műanyag kempingszékeivel az első pillanattól a szívünkbe lopja magát. Az itteni program összeállítói gondoltak a gyerekekre is: számos mese- és animációs film szerepel a kínálatban az aktuális mozisikerek mellett.

  Mi ez utóbbiak közül ajánljuk Steven Soderbergh hamarosan mozikba kerülő, humorosra puhított heist-darabját, amely az előzetes információk szerint remeknek ígérkezik. A direktor az Ocean's trilógia rokondarabját hozta tető alá, amelyben a bohókás stílkavalkádot fegyelmezetten komponált autóversenyekkel ellenpontozza. Szokásos módon Soderbergh maga fényképezte és vágta munkáját, amelyben kitüntetett szerepe van a stílusát jellemző elliptikus és ugró vágásoknak, valamint a David Holmes által jegyzett dögös dzsessz-funk dallamoknak. A sztorit nagyon röviden össze lehet foglalni: a címadó Logan fivérek (Channing Tatum, Adam Driver) eszelős rablást terveznek, melyet a Coca-Cola 600 Nascar versenyen terveznek végrehajtani. Végigizgulhatjuk, hogy sikerül-e nekik az akció. A minőségi szórakoztatás szinte garantált, hisz a színészgárdát olyan nevek erősítik, mint Daniel Craig, Seth MacFarlane, Katie Holmes és Hilary Swank.


 • További cikkek