• Ha csak egy programajánlót olvasol el egész ősszel

  2019.09.09 — Szerző: Buzás Lelle

  Itt van az ősz, itt van újra… és már megint nem hagy pihenni! A klasszikus értelemben vett bekuckózás a budapesti programokat elnézve megint januárra marad. Lássuk, hova érdemes ellátogatni kihagyhatatlan zenei élményekért idén ősszel.

 • Ha csak egy programajánlót olvasol el egész ősszel
  2018 UH Fest

  Apey & The Pea

  Budapest Park // 2019. szeptember 19.

  Már csak azért is érdemes betenni ide Apey & The Pea szeptember 19-i Budapest Parkos koncertjét, mert tízéves a zenekar (boldog szülinapot!), illetve mert ők az egyetlen hazai fiatal metálzenekar, akik olyan rajongóbázist építettek ki maguknak fennállásuk alatt, hogy simán megtöltenek egy több mint ezer fős koncerthelyszínt. Hamarosan olvashattok a KO-n egy interjút is velük arról, hogy milyen volt az ide vezető út.

   

  Telekom Electronic Beats Fesztivál

  több helyszín / 2019. szeptember 19–21.

  „Nem igaz, ezeknek a mai fiataloknak állandóan csak a bulizáson jár az eszük” – ezzel a felütéssel szállítjuk a következő adag tánceseményt. Hamarosan olyan nevek csiholják a talpalávalót, mint a Motor City Drum Ensemble vagy Modeselektorék. A zenei programok mellett az Electronic Beatsen egy csomó kerekasztal-beszélgetésen vehetünk részt legalább ennyi érdekes figurával. Szó lesz a hazai sikerekről külföldi mércével, mentális egészségről, ráadásul a Budapest Underground csapata is készített a jeles alkalomra egy filmet a hazai elektronikus zenei szféráról.

   

  FOMO

  Toldi Mozi // 2019. szeptember 26.

  Az év egyik legjobban várt hazai alterfilmje hivatalosan október 10-én robbantja be a mozikasszákat, viszont egy különleges nulladik vetítésen te is rátapadhatsz a széles vászonra, hogy másfél órán keresztül követhesd Yorgos Golestas (Deep Glaze) kalandjait egy olyan világban, ahol mindent online kell csinálni. Miután lejöttél az életről is Hartung Attila rendező valóságkoktéljától, este tíztől a Toldi levedli mozitermi mivoltát, és klubbá változik a filmezők kedvéért.

   

  IOANN

  4DSOUND Exhibition // 2019. szeptember 28.

  Ha unod már a három dimenziót, és ugornál egyet a térben, akkor lesd meg valamelyik 4DSOUND eseményt szeptember 28-án. A hívószó a „térbeli hangkiállítás”, az installáció meglátogatása után pedig egy adag intuitív élmény lesz az osztályrészünk. Átértelmezzük majd mindazt, amit az érzékszervekről tudni véltünk, és a fülünk kerül a tudatosodás középpontjába.

   

  UH Fest

  több helyszín // 2019. szeptember 29–október 5.

  Ha ősz, akkor UH Fest. Nem lehet mit mondani, hétköznap is el kell menni a klubba, hogy csodát lássunk.

   

  AZVLM No2

  Dürer Kert // 2019. október 5.

  A második AZVLM koncepcióját nem nagyon lehet megfogni. Tulajdonképpen egy összművészeti fesztivál, ahol mindent, amit eddig hittél a kényelemről, azt most extrém kitekert formában láthatod viszont. Nyilvános backstage bulik, koncert utáni közös Insta-pörgetés vannak a menün október első szombatján a Dürerben.

   

  Vanishing Point

  Dürer Kert // 2019. október 12.

  Mehetünk is vissza a következő hétvégén a Dürerbe a Middlemist Red invitálására. A Vanishing Points már harmadik éve pöfögteti cigarettafüstjét flegmán azok orra alá, akik szerint jó fesztivált csak nyáron lehet csinálni. Pedig ha vannak itthon olyan zenekarok, mint a The Qualitons, a Middlemist Red, a Run Over Dogs, a Carson Coma meg a Perrin (a teljesség igénye nélkül), külföldről meg el lehet olyanokat hívni, mint az Iceage és a BO NINGEN, akkor mégis miért várnánk még egy évet a fejrázásra?

   

  Jozef van Wissem

  A38 Hajó // 2019. október 17.

  Jozef van Wissem a Jim Jarmuch-rajongóknak lehet ismerős. Ha vki látta már az Only Lovers Left Alive-ot, valószínűleg megragadt neki a zenei szelekció és az atmoszféra, ami körüllengi az alkotást. Amit hallunk tehát az A38-on, az sötét lesz, melankolikus, és bizony örökre megragad majd bennünk.

   

  Electrify vol 20

  Trafó House // 2019. október 26.

  A Trafó hét éve működő Electrify névre hallgató sorozata huszadik epizódjához érkezett, ezt pedig egy generációkon átívelő zenei felhozatallal ünnepli a brigád. A hazai underground elektronikai színtér talán legnemzetközibb nevét, Lázár Gábort a new wave és indusztriál vonalon mozgó Új Látásmód Fúzióval karöltve köszönthetjük október végén a Trafó deszkáin, míg a legifjabb generáció gyümölcsei közül ooo, illetve Lil Holt (aki trappet játszik, gondoltad volna?) mutatkoznak be a közönségnek.

   

  Mark Ernestus' Ndagga Rhythm Force

  Trafó House // 2019. november 9.

  Az ősz elején uralkodó indokolatlan Trafó-csendet megtörve ismét a nyolcba invitálunk benneteket, méghozzá egy őszi estén is fülledt hangulatot ígérő szenegál formáció, a Ndagga Rhythm Force és az ez alá berlini tempót szolgáltató Mark Ernestus kooperációjával. Tánc lesz, hideg meg maradhat az ajtón kívül.

   

  Budapest Showcase Hub

  több helyszín // 2019. november 13–15.

  Az éves zeneipari mustra, azaz a BUSH (Budapest Showcase Hub) megszokott menetrenddel érkezik, és hozza magával az összes kelet-európai zenei exportcikket, amikre érdemes lesz odafigyelned a következő években.


 • További cikkek