• Őrült kíváncsiak az emberek erre a koncertre!

  2021.04.28 — Szerző:

  A magyarok ki vannak éhezve a jó koncertekre, hiszen már tízezrek nézték meg a Németországban és Amerikában élő magyar zenész-producer Leslie Mandoki és a barátaiból álló Mandoki Soulmates online koncertjét csak Magyarországról. Világszerte pedig már közel kétszázezren kattintottak a másfél órás felvételre, amin Bartók Béla Magyar Képek című albumának modern feldolgozása hallható.

 • LM

  Az online koncert érdekessége, hogy míg Leslie Mandoki és a zenekar egy része a németországi stúdiójából muzsikált, addig a huszonkét világsztár a Föld különböző pontjairól csatlakozott be a közös zenélésbe: a New York-i 52. utcából, egy dél-karolinai tengerparti strandról, sőt egy észak-angliai kastély pincéjéből is bejelentkezett egy-egy világhírű zenész élő videóközvetítéssel, de Los Angelesből, Londonból és Berlinből, Tokióból, Pekingből, Új-Delhiből és Moszkvából is volt fellépő a különleges másfél óra alatt.

  A koncert a YouTube-on érhető el teljes hosszában, ingyenesen:

  „A kreativitás mellett a zenészek társadalmi felelősségvállalásának fontossága is felerősödik a járványhelyzet alatt” – mondta az előadás kapcsán Leslie Mandoki. Szerettek volna visszaadni valamit a közönségük számára az évtizedeken át tartó szeretetért. Koncertjük jelképesen az egész földkerekségen átívelő híd minden szakadék – a falu és város, észak és dél, és ami a legfontosabb, a generációk közötti törésvonalak – felett. „Music is the greatest unifier” – fogalmazta meg Mandoki, amit így fordított magyarra: „A zene az emberség szolgálatában.”

  A kulisszák mögött: ennyi időbe telt

  Az előkészületek több mint három hónapot vettek igénybe. Karácsony előtt merült fel a Mandoki Soulmates zenekar tagjaiban az ötlet, hogy online muzsikálják el a világhírű magyar zeneszerző művét feldolgozó Hungarian Pictures albumot.


 • További cikkek