• Sikerdarabokat a fa alá!

  Színházjegyek ajándékba a család minden tagjának

  2017.12.19 — Szerző: Hekler Melinda

  Ha színházjegyet veszünk ajándékba, kétszeres öröm éri az ajándékozottat: egyszer, amikor megkapja, és másodjára, amikor megnézi az előadást. Budapesten most is sok száz program között válogathatunk. Összeállításunkkal segítünk, hogy sikerüljön a család minden tagjának kedvére való előadást választani.

 • Sikerdarabokat a fa alá!

  Színház pro ajánlat: Egy őrült naplója

  A Bodó Viktor által rendezett monodrámában Keresztes Tamás nyújt kiemelkedő alakítást. Orlai Tibor szerint ez az elmúlt évek egyik legerősebb színházi produkciója a budapesti palettán. A Jurányiban futó darab díszletét a főszerepet játszó Keresztes Tamás készítette – a tér tele van titkokkal, és az előadás alatt komponált zene épp annyira jelen idejű, mint Keresztes fogalmazásmódja. Aki esetleg még soha nem látott monodrámát, annak mindenképpen ajánljuk ezt az előadást, mert itt igazán látszik, hogy mennyire nehéz, embert próbáló, egyszersmind felemelő és sziporkázó feladat ez egy színésznek.

   

  Sikerdarabokat a fa alá!

  Férfiak kedvence lehet: A férfiagy – avagy nincs itt valami ellentmondás?

  Ez a Thália Színház egyik legsikeresebb előadása, nem nagyon lehet rá jegyet venni, így cikkünk megjelenésekor sem tudjuk ezt ajándékozni karácsonyra. Illetve mégis, hiszen létezik olyan bérlet, amellyel 2018-ban meg tudjuk tekinteni. A bérletben szereplő többi előadásra nem muszáj a párunkkal mennünk, bárki mást is elvihetünk, így akár több ismerősünknek is örömet szerezhetünk ugyanazzal a bérlettel.

  Sanyi, a főhős stand-up comedy elemeket sem nélkülözve avatja be a nézőket a nők meghódítása során megesett kalandjaiba. Sok nő, sok meglepő epizód és még annál is több nevetés várható. Az előadás hossza mindössze 75 perc – a végén azt kívánjuk, bárcsak lenne második felvonás is.

   

  Sikerdarabokat a fa alá!

  Szülőkkel, anyóssal, apóssal együtt: Pesti barokk

  Ez az előadás a Belvárosi Színházban minden korosztálynál nagy sikert arat. Kern András nagymamaként már önmagában komikus jelenség az idősebb generáció tagjai számára, mert ők fiatalkoruk óta nézik őt színházban és a filmvásznon, hallgatják a hangját a filmek szinkronjaiban. Az darab másik cselekményszála a fiatalabb nézőket sem hagyja hidegen. A szerelmi történet több generáció véleményét szólaltatja meg, és az emigráció témáját is feszegető előadás meglepően aktuális 2017-ben is. Színház után biztosan lesz miről beszélgetni az idősebbekkel!

   

  Sikerdarabokat a fa alá!

  Ajánlat szerelmeseknek: Párterápia

  A darab címe nem árul zsákbamacskát. A Belvárosi Színház háromszereplős előadásban meglepetések, fordulatok sora kápráztatja el a nézőt: izgalmas egy bonyolult lelkivilágú pszichiáter irodájában zajló párkapcsolati évődés tanúja lenni. Ráadásul nemcsak a házaspár, hanem a pszichiáter cseppet sem egyszerű életét is megismerhetjük. Lehet, hogy a szakembernek is szüksége lenne egy pszichiáterre? Az előadás három szereplője, Balla Eszter, Debreczeni Csaba és Mészáros Máté erős komikai vénájának köszönhetően a nevetés garantált.

   

  Sikerdarabokat a fa alá!

  Barátnősen, komolyan: Egyasszony

  Ez nem az a színház, ami után beülünk egy bárba, és megbeszéljük életünk aktuális problémáit a barátnőnkkel. A darab súlyos témájához képest hétköznapjaink gondjai eltörpülnek, kevésbé lesz kedvünk sajnálni magunkat: ez az előadás képes igazi katarzist idézni elő. Tenki Réka éretten játszik, teljesen hitelesen váltogat a különféle helyszínek között úgy, hogy csak egy 5 × 5 méteres színpad a játéktere. Az előadás legerősebb pillanatai a csendek, amikor csak szemtelenül nézünk egy emberi sorsot, ami ráadásul sajnos nemcsak egy író fantáziájának szüleménye, hanem igaz történet. Életkortól függetlenül minden nőnek ajánljuk ezt az előadást a Jurányiban.


 • További cikkek