• „Wahorn” és meztelen nők

  Fesztiválos villáminterjú Wahorn Andrással

  2014.07.29 — Szerző: Kovács Bea

  „Micsoda koncert lesz ez!!!” – ígéri a Wahorn Airport fel­lépé­se kap­csán Wahorn András, aki nemcsak képző­művész­ként, de zenész­ként is jelen lesz az idei Ördög­katlan Feszti­válon. Wahorn ígéri: lelki sze­meink előtt le fog pe­regni a múlt, a jelen és a jövő is. (Már ha figyel, mert ha nem figyel, akkor nem – ma­gára ves­sen. Persze az sem baj, majd leg­köze­lebb: ne osto­roz­zuk magun­kat…) Villám­interjú!

 • Micsoda koncert lesz ez!!! – ígéri a Wahorn Airport fellépése kapcsán Wahorn András, aki nemcsak képzőművészként, de zenészként is jelen lesz az idei Ördögkatlan Fesztiválon. Wahorn ígéri: lelki szemeink előtt le fog peregni a múlt, a jelen és a jövő is. (Már ha figyel, mert ha nem figyel, akkor nem – magára vessen. Persze az sem baj, majd legközelebb: ne ostorozzuk magunkat…) Villáminterjú!


  Először lesz kiállítása Ördögkatlanban. Milyen képeket válogattak be?

  Az utolsó pillanatig nincs eldöntve, milyen képek lesznek. Lehet, hogy olyan is bekerül a kiállításba, ami most még kész sincs. Festmények és rajzok az életről, a halálról, az állatokról és a szexről, valamint még mindenről, ami van.

  Mennyivel más egy fesztivál „kiállítóterme”, mint például egy múzeumé?

  Majd ha meglátom, megmondom!  Milyen gyakran fesztiválozik?

  Amikor csak lehet.

  Mitől lesz sikeres egy fesztivál?

  Biztos recept a sikerre, hogyha meghívnak a zenekarommal, a Wahorn Airporttal, vagy képzőművészeti kiállítást rendeznek nekem a fesztivál ideje alatt. Még tovább javít a fesztivál hangulatán, ha príma hotelben szállásolnak el, ahol a lakosztályomban „California King Size Bed” van a hálószobában, selyem vagy legalábbis damaszt ágyneművel, libatollas párnákkal.  Szubjektív tárlatvezetést is tart majd. Mire számíthatnak a résztvevők?

  Egy életre szóló élmény részesei lehetnek, melynek során minden kérdésükre választ adok. Fellebbentem a leplet az élet titkáról, a szerelem misztériuma pedig nyitott könyvvé válik szavaim (és képeim) nyomán.

  [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HblBKvscooI[/youtube]

  Kiállítása mellett zenészként is fellép az idei fesztiválon…

  A Wahorn Airport nem szórakozik. Igazi kalandorokként az újat keressük, nem a kényelmes-kedves futamok rabjai vagyunk. Izgalmas felfedezések sorozata előadásunk, mely után nagyon kifáradunk ugyan, de elégedetten mosolygunk.

  S milyen zenére számíthat a hallgatóság?

  Cinematikus kalandzenét játszunk, vagyis olyan improvizatív zenét, ami sem a fellépés előtt nem volt, és nem is lesz utána sem. Célja a végtelen bemutatása: érzékeny, szép hangképeket közvetít onnan, ahol sosem jártunk még. Otthonra lel itt a rideg valóságtól dermedt lélek, s megérti, minden illúzió csupán!

  Inspirációs forrásunk az elmúlt évezredek tapasztalataiból, a jelen impulzusaiból merít, meg persze a jövőt megsejtő finom lelkünk is hozzáad. Ezenkívül egymást is megihletjük, beleértve a közönséget és az esetleg jelen levő állatokat is. A zenekar vendége Kézdy Luca lesz, aki egy új dimenziót pirkaszt hegedűjével az ismeretlen láthatár felé. Micsoda koncert lesz ez!  Mit vár az Ördögkatlantól?

  Szeretném, ha minden festményemet és rajzomat ott helyben megvásárolnák, és a koncert után a zenekart világ körüli turnéra hívnák. Jó lenne még, ha három hollywoodi film és egy HBO-s sorozat zenéjére is felkérést kapnánk.

  Kikre kíváncsi a meghívottak közül?

  Mindenkire és mindenre kíváncsi vagyok, különösen a meztelen nőkre!  További infó: ordogkatlan.hu

  2014. augusztus 5–9.: Wahorn András kiállítása a nagyharsányi Narancsligetben

  2014. augusztus 6., 21.30 (nagyharsányi Narancsliget): Wahorn Airport-koncert

 • További cikkek