• Ragyogó élmények a Várkert Bazárban

  2021.12.22 — Szerző: Várkert Bazár — Támogatott tartalom

  Tartalmas és feledhetetlen esték követik egymást az óév végén és az új esztendő nyitányaként a Várkert Bazár ünnepi tereiben. Tánc és irodalom összművészeti estje, zenei évzáró sztárfellépőkkel vagy elektroszettek vérpezsdítő szilveszteri bulija mellett nagyszabású komolyzenei újévi koncert koronázza meg az idei esztendő kulturális kínálatát.

 • Ragyogó élmények a Várkert Bazárban

  December 29-én lesz még látható a Várkert Bazár egyedülálló irodalmi táncprodukciója a Grecsó fivérek előadásában Többet magunkról címmel. Különös átmenet az irodalmi pódiumest és a zenés, táncos előadás között. Gerincét Grecsó Krisztián író egyedi prózái, friss versei, továbbá családi történetek és anekdoták képezik, amelyet az improvizatív jazz, a pillanat szülte kortárs balett és Grecsó Zoltán táncművész összetéveszthetetlen mozdulatai varázsolnak összetett színházi élménnyé. Az irodalom és a zene dialógusa minden estén egyedi, de a művészeti ágak közötti tagolás mégis feszes keretet ad a produkciónak. A testvérek ironikus vetélkedése, a tánc és az irodalom nyelvén előadott fricskák családi tükörhelyzeteket állítanak reflektorfénybe. A Többet magunkról őszinte, vallomásos és karakteresen személyes est, amely a Grecsó fivérek művészetét élvezetes formában tárja a közönség elé.

  Ragyogó élmények a Várkert Bazárban

  December 30-án a Random Trip zenekar búcsúzik az idei esztendőtől nagyszerű művészeket felvonultató koncerttel, amely valódi időutazásnak ígérkezik. A Tabán a házban című estén az improvizációs közösség a hetvenes évek zenei forradalmába repíti el a közönséget, a fiatal muzsikusgeneráció jeles képviselőit olyan legendák segítik, akik maguk is aktív részesei voltak a korszaknak. A közreműködő több mint tucatnyi zenész között színpadra lép Solti János, minden idők legjobb hazai könnyűzenei dobosa, a legendás LGT oszlopa. Hozzá csatlakozik Ausztriából a különleges hangú és elképesztően sokoldalú énekesnő, Lylith, akit a Parov Stelar Band slágereiből ismerhet a nagyközönség, valamint mások mellett Vitáris Iván is, akinek igazán testhezálló lesz az aznapi tematika, hiszen örökmozgó figurája maga is egyfajta időgépként funkcionál. A Random Trip „magja”, Delov Jávor és DJ Q-Cee mellett a magyar zene színe-java búcsúztatja az óesztendőt.

  Ragyogó élmények a Várkert Bazárban

  December 31-én fergeteges és minőségi elektroszilveszteri szettekkel zárul az év a Be Massive Records közreműködésével, amely közel két évtizede Budapest egyik legnevesebb elektronikus zenei intézménye. Kiadványaiban a szigorú mély hangzások, kövér basszusok lenyűgöző logikával párosulnak a hipnotikus groove-okkal és a fémes minimalizmussal. A nyers, ősi techno hibrid fúziója minden felesleges filozófia és sallang nélkül okosan húz be mindenkit: Bármi legyen is a stílus, a jó zene az egyetlen, ami számít! A különleges szilveszteri bulin DJ Metha felel a zenékért és a vendégek szórakoztatásáért, egymást váltó szettek nyolcórás partyja vezeti át a közönséget 2022-be. Metha mellett fellép majd Lenny Lenoks, Dubecticut & Robert Makai, Blas és Whoman is, úgyhogy kihagyhatatlan estének ígérkezik mindenki számára, aki szilveszteri bulival lépne át az új esztendőbe.

  Ragyogó élmények a Várkert Bazárban

  Január 2-án már emelkedettebb stílussal köszönthetik az új évet a Várkert Bazár vendégei. A V4 CLASSICS nagyszabású ünnepi koncertje zenei utazásra hívja a klasszikus zene kedvelőit. Csodálatos zeneművek hangoznak el a MÁV Szimfonikus Zenekar előadásában Farkas Róbert karmester vezetésével, Balázs János Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, valamint a Pro Musica Leánykar közreműködésével. Hiszünk abban, hogy a közép-európai összetartozást erősíti egymás kultúrájának megismerése is, és a zene nyelve fontos összekötő kapocs számunkra, ezért újévi koncertünket is ennek jegyében tartjuk meg. A V4 CLASSICS koncerten a cseh, lengyel, szlovák és magyar nemzet emblematikus zeneszerzőinek művei szólalnak meg Becze Szilvia, a Bartók rádió szakavatott munkatársának műsorvezetésével – ünnepi hangulatban nyitva meg az új év kulturális élményeit.

  Részletek: varkertbazar.hu

  A megjelenés támogatója: Várkert Bazár


 • További cikkek