• Novemberi zenei előzetes

  #KINEHAGYD

  2017.11.02 — Szerző: Varró Annamária

  Az utóbbi években egyre keskenyebb határ választja el az altenatív szcéna és a mainstream világát: számos olyan zenekart találunk, akik a kettő között egyensúlyozva, kicsit ide, kicsit oda is tartoznak. A november az ő koncertjeiket szállítja a közönségnek. Őszi előretekintőkben most ezeket ajánljuk, de persze szemléztük a „true alter” kínálatot is.

 •  

  Novemberi zenei előzetes

  Bori X – 10 éves a Love Band!

  Akvárium Klub // 2017. november 17.

  Szörfrock, mutáns diszkó, a sanzon és az alternatív rock: csak néhány jelző a születésnapos banda stílusáról. Péterfy Bori és az egykori Amorf Ördögök Love Bandként az elmúlt évtized egyik meghatározó zenekarát rakták össze, olyan, alter bulikban is agyonjátszott slágerekkel, mint a Hajolj bele a hajamba vagy az Ópium. Aki járt már Love Band-koncerten, az tudja, hogy az instant őrület garantált. A régi zenék mellett pedig új számokat is kap a rajongó közönség, hiszen mivel is lehetne tökéletesebben ünnepelni egy ilyen kerek évfordulót, mint egy vadiúj lemezzel?

  Novemberi zenei előzetes

  Blahalouisiana + Felső Tízezer

  A38 // 2017. november 3.

  Az elmúlt években a Blahaluisiana az ország egyik legjobb zenekarává nőtte ki magát: nyáron végigturnézták a fesztiválokat, de a klubszezonban is folyamatosan felbukkantak a fővárosban és vidéken is. Az első lemezükre négy évig kellett várni, azonban most, egy év múltán már itt is a következő: az Alagutak, fények, nagymamád jegenyéi teljes anyagát megismerheti végre a közönség. Az Egyetlen magányom mint a lemez beharangozó száma igazán jól sikerült, kifejezetten jól állnak a bandának a magyar dalok. Néhány év alatt profivá ért a Blahaluisiana, így új lemezük premierje – a Felső Tízezer „előzenéjével” – egyike azoknak a koncerteknek, amiket igazán várunk novemberben.

  Novemberi zenei előzetes

  hiperkarma – MR Akusztik a Müpából

  Fesztivál Színház, Müpa // 2017. november 30.

  Dobmegabasszus , Kérdőjel, Felejtő, Fekete Péter, Zöld Pardon: a 2000-es évek alter szcénájának jól ismert számai. A mai húszas-harmincas éveik fordulóján járó korosztály számára alaplemez a hiperkarma első két korongja, a hiperkarma és az amondó is. Éles vargabetűkkel teli pálya Bérczesi Robié, nagy eltűnések és hangos visszatérések, régi és új side-projektek. Közben megjelent a harmadik lemez konyharegény címmel: a Fesztivál Színházban vonósokkal, fúvósokkal és vokalistákkal kiegészülve, teljesen újrahangszerelve szólalnak meg a korábbi slágerek és a friss darabok is. Csendes-ülős koncert – épp novemberre való.

  Novemberi zenei előzetes

  Lovasi 50

  Papp László Sportaréna // 2017. november 11.

  A hónap koncertje. A hardcore rajongók már hallgatták egyszer a júniusi Fishing on Orfűn, és itt az újabb lehetőség: az első 50 év legjobb dalai egy helyen, a Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag már-már alternatív zenei intézménnyé vált frontemberétől, Lovasi Andrástól. A vendégek között ott lesz Kispál András és Dióssy Ákos, hogy a legendás banda legfontosabb és legemblematikusabb dalai is elhangozhassanak, de természetesen a Kiscsillag is, és minden olyan zenésztárs, akik az elmúlt évtizedekben végigkísérték Lovasi pályáját. Bátran üljön fel mindenki a nosztalgiavonatra – nagyon sok móka van még az életben, ez a koncert is egy ezek közül.

  Novemberi zenei előzetes

  Grand Mexican Warlock + Run Over Dogs

  A38 // 2017. november 9.

  Eklektikus és a hónap talán egyik legizgalmasabb bulijára vált jegyet az, aki november elején a hajó felé veszi az irányt. A Grand Mexican Warlockot amolyan supergroupként is szokás emlegetni: valóban válogatott társaság nagyon különleges zenei hangzásvilággal, így aki az ütős rock mellett kedveli a kicsit elszállósabb, pszichedelikus témákat, annak ott a helye. Melléjük csatlakozik a szintén elsősorban erőteljes, fuzzos témákkal tarkított gitárzenéjéről ismert Run Over Dogs, akik hazai fesztiválok állandó szereplői, de több európai várost és egy amerikai turnét is megjártak már.


 • További cikkek