• Bolond, aki lemarad

  Havi fővárosi koncertajánló

  2019.04.04 — Szerző: Hekler Melinda

  Áprilisban még jó lenne otthon pihengetni hétvégénként, nyáron úgyis buli buli hátán, de idén erre semmi esélyünk! Olyan koncertdömping fogadott minket a hónap választékára kukkantva, hogy dobtunk egy hátast – aztán gyógytornaként mehetünk majd táncolni!

 • Bolond, aki lemarad

   

  Áron András 'Apey'

  Ellátóház // 2019. április 6. 19:00

  Apey egyre inkább megkerülhetetlen figurája a hazai zenei szcénának. A több formációban is közreműködő zenész most egy hangulatos szólókoncerten mutatja be három nagylemezének anyagát. A több, teljesen különböző zenei stílusban is otthonosan mozgó Áron András egyszemélyes produkcióiban belső világáról és saját élményeiről mesél folkos, bluesos ihletésű dalokban, többnyire egy szál gitárral kísérve. Apey egy igazi szabad hangú és lelkű művész, aki, ha úgy van kedve, tönkrevág egy refrént csúnya szavakkal, és nem érzi azt, hogy meg kellene magyaráznia, miért tette.

  Poket – 1. születésnap – Háy Come Back

  MOM Kulturális Központ (Színházterem) // 2019. április 7. 19:00

  A Poket óriási sikere egy éve töretlen, és most a zsebkönyvautomaták – élükön Vecsei Miklós Hasival – egy igazi összművészeti projekttel ünneplik első születésnapjukat. Az este fénypontja Háy János és Beck Zoltán Háy Come Beck című pódiumműsora lesz. A két barát már 2010 óta játssza országszerte ezt a műsort nagy-nagy sikerrel. Most a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében Grecsó Krisztián íróval kiegészülve muzsikálnak a közönségnek.

  Francia sanzonest – J'aime la chanson!

  Pesti Vigadó (Díszterem) // 2019. április 9. 19:30

  Csemer Bogi, Kárász Eszter és Tompos Kátya zenés időutazásra hívnak minket a francia sanzonok világába, ahol zene és színház találkozik, és a revünek is jut hely a pótülésen. A francia sanzonok többsége megzenésített vers, ahol központba kerülnek a nagy érzelmek: fájdalmas romantika, emlékezés, beteljesületlen szerelem – mindez a francia művészetre jellemző hőfokon. Ezt a sanzonestet novemberben már láthatta a közönség, de nem véletlen, hogy ismétlésért kiáltott.

  Onuka (UA) – Mozaïka Tour 2019

  A38 Hajó (Koncertterem) // 2019. április 12. 20:00

  Az Onuka egy roppant tudatosan építkező ukrán zenekar, akik nemcsak az Eurovíziós Dalfesztivál közönségét nyűgözték le, hanem tavaly a budapesti fellépésükön is szűnni nem akaró tapsot kaptak. A duó tagjai látványos, nagyzenekaros koncertjeiken mindig különleges és kissé futurisztikus kosztümöt viselnek, zenéjük viszont a múltban gyökerezik: az ukrán népzenét dolgozzák fel progresszív eszközökkel. Ukrajna első számú zenei exportcikke idén jelentette meg második lemezét, melyet minden bizonnyal mi is meghallgathatunk majd a budapesti koncertjükön.

  L.E.J (FR), Dalinda (HU)

  A38 // 2019. április 17. 20:00

  A lassan világhírűvé váló francia L.E.J trió először látogat Magyarországra a Tavaszi Fesztivál meghívására. A hölgyek 2015-ben egy jóformán egysnittes videoklippel robbantak be, amiben a capella stílusban adják elő a nyár legnagyobb popslágereit. Ez a munka néhány nap alatt nyolcvanmilliós nézettséget eredményezett. Az elmúlt három évben a triónak saját dalokkal is sikerült a csúcson maradnia. Ezen az estén előzenekaruk a magyar Dalinda együttes lesz, szintén három női énekessel – ők kicsit másfajta zenei világból érkeznek: népdalfeldolgozásaikkal három szólamban, a capella lépnek fel. Garantáljuk, hogy ez egy zeneileg erős és színes este lesz!

  Wigama Lekko

  Uránia Nemzeti filmszínház // 2019. április 20. 20:00

  A 2018-ban alakult duó egyik tagját, Hrutka Róbertet sokan ismerik, számtalan zenei projektben segédkezett már, de Nagy Dániel Viktor neve eddig inkább csak a színházba járóknak csenghetett ismerősen. A páros kiváló zenészekkel kiegészülve adja elő indie rockra hajazó szerzeményeit,melyet talán most először tárnak a nagyközönség elé. Zenéjük az emberi történetekben rejlő dühből, a keresésből, az imából és az életörömből táplálkozik.

  Péterfy Bori & Love Band

  Kobuci kert // 2019. április 27. 20:00

  Budapest egyik leghangulatosabb, vidéki bájjal megáldott szabadtéri koncerthelyszíne szenzációs programokkal vár mindenkit április végi nyitó hétvégéjén. Immár hagyománnyá válva Péterfy Bori bandájával kezdi a nyári évadot a Kobuci, mert nem elég kitárni egy kerthelyiség kapuit, be is kell táncolni a téli hidegben elgémberedett deszkákat. Péterfy Boriék dallamai annyira vérpezsdítőek, hogy ha akarjuk, ha nem, lábunk ritmusra fog járni.

  Leadkép forrás a


 • További cikkek