• Zenei programajánló tél végére

  2020.02.02 — Szerző: Hekler Melinda

  Azért szeretek programajánlót írni, mert közben hipertájékozott leszek, és azért nem szeretek, mert túl sok pénzt elköltök közben belépőjegyekre. Nézzétek meg ezt a február-márciusi időszakot a fővárosban: stílusban, kreatív helyszínekben, nemzetközi produkciókban gazdag – a farsangi időszakra ennél többet nem is kívánhatnánk.

 • Zenei programajánló tél végére
  A Hiperkarma zenekar koncertje az A38 hajón
  Fotó: Bodnár Dávid

  Hiperkarma Aréna-koncert 2020

  Papp László Budapest Sportaréna // 2020. február 7.

  A Bérczesi Robi által vezényelt együttes már első albumával óriási közönség- és szakmai sikert ért el, olyan felejthetetlen slágerekkel robbantak be mint aLidocain, Kérdőjel, Sosem voltunk senkik vagy a Dob+basszus. Ezen a koncerten eljátszanak majd minden számukra fontos dalt az eddig megjelent öt nagylemezükről, és nagyon nagy bulit ígérnek. A húszéves jubileum megünneplésére régi tagokkal kiegészülve zenélnek majd nekünk a napsütötte részről.

  További információ

   

  Harmony Jazz Workshop: Urbán Orsi Quartet

  Budapest Jazz Club // 2020. február 7.

  Urbán Orsi a magyar jazzélet egyik legelismertebb és legszeretettebb énekesnője, kvartettjében egy zongoristával, egy szaxofonossal és egy ütőssel zenél együtt. Egyedi, mély és erőteljes hangszínét hallgatva pillanatok alatt egy New York-i jazzbárban érezhetjük magunkat, ahol a lélek ellazul, és egy péntek este igazi kikapcsolódás veheti kezdetét.

  További információ

   

  Cimbalomvarázs

  Pesti Vigadó // 2020. február 9.

  Igazi hangulatpezsdítő koncertet tart a Magyar Kamarazenekar a Pesti Vigadóban február 9-én este. Az est főszereplője Lisztes Jenő cimbalomművész lesz, aki nemcsak a világ legnagyobb koncerttermeit hódította meg, de a filmzene iparba is betört: ha Hans Zimmernek cimbalomjátékra van szüksége egy zenéhez, biztosan őt hívja. Ezen az estén egyebek mellett elhangzanak majd Liszt, Brahms, Rimszkij-Korszakov művei.

  További információ

   

  Parno Graszt lemezbemutató nagykoncert

  Müpa // 2020. február 14.

  A hazai eurovíziós dalverseny egyik legnagyobb haszna, hogy a Parno Graszt kitört az ismeretlenségből, és országos hírű zenekarrá avanzsált. A roma folk zenei elemeit a magyar nép- és popzenei hagyományokkal ötvöző együttes a Müpában fogja bemutatni oly régóta várt új albumát. Érdekes lesz ez a környezet, hiszen az eddigi Parno Graszt-koncerteken mindenki ropta a táncot, itt pedig majd ülni kell nyugodtan, és bár a kilenc zenész ezúttal csendes koncertet ígér, mindenképp megéri megnézni, ez mit is jelent feléjük.

  További információ

   

  Budapesti Fesztiválzenekar: Mahler

  Müpa // 2020. február 15-16.

  A BFZ Mahler műveinek rendszeres megszólaltatója – ezúttal a gyermekgyászdalok vezetnek majd el minket a haláltól a szerelem által az elfogadásig. A dalokat Gerhild Romberger, mezzoszoprán fogja megszólaltatni, aki nem először dolgozik a Fesztiválzenekarral. A világhírű együttes már 2013-ban kiadta CD-n az V. szimfóniát, ami hatalmas sikert hozott nekik. Aki ellátogat a koncertre, annak azt is lehetősége lesz meghallgatni, hova változott, mozdult el az interpretáció az évek múlásával. Ugyanolyan nem lesz, ebben biztosak lehetünk.

  További információ

   

  Muzsikával eljegyezve

  Festetics Palota // 2020. február 15.

  Amikor fiatal, pályakezdő előadók koncertjeire látogatunk, jegyvásárlásunk után kicsit mecénásnak is érezhetjük magunkat, hiszen támogatjuk a művészt azzal, hogy szinte ismeretlenül bizalmat szavazunk neki. Pályakezdő fiataloknál az oktatási intézmény egy jó márkanév lehet, így van ez Molnár Mónika Ruthnál is, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mesterszakos zongoraművész-növendéke. A Festetics Palota impozáns termében megrendezésre kerülő februári koncertjén ezúttal brácsaművész partnere lesz. A műsorban elhangzanak Prokofjev, Orbán György és Chopin szerzeményei.

  További információ

   

  POPera – Mozart összes operái röviden

  Budapest Jazz Klub // 2020. február 22.

  Philipp György a komolyzenei élet különleges figurája: karmester és zeneszerző, aki szereti leporolni és újragondolni a több száz évvel ezelőtt megírt zeneműveket. Missziójának tekinti, hogy kiszélesítse az opera közönségét, hogy az ne legyen rétegműfaj, hiszen bárki jól szórakozhat ezeken a történeteken, ha érthető és értő az előadásmód. Kezdjük vagy folytassuk a műfajjal való ismerkedésünket a Mozart legnépszerűbb operaslágereiből készült komikus előadással, hiszen ahogy az alkotó és az Á la c’ARTe társulata megfogalmazta, Mozart populáris, triviális, zseniális.

  További információ

   

  Catalan Sounds: Eva Fernandes Trio

  Opus Jazz Klub // 2020. február 22.

  Könnyed, mégis a szellemet is emelő muzsika a katalán trióé – vacsora mellé, jó bor társaságában pedig kívánni sem lehetne jobbat. A kvintett frontembere fiatalkora ellenére nagy zenei múltra tekint vissza, és nemcsak énekesként és szaxofonosként vesz részt a Catalan Sounds életében, hanem a számírásból is kiveszi a részét. Ez a zene a „kevesebb több” jegyében íródik: nincsenek agyondolgozva a dalok, laza, nyári hangulatot árasztanak. Panaszra egyedül az ad okot, hogy aki nem ért spanyolul, kevésbé lelheti gyönyörűségét a megzenésített versekben, bár a dallamos újlatin nyelv így is bőven ad zenei élményt. A jazz műfajával való finom ismerkedésre is kifejezetten ajánljuk ezt a koncertet.

  További információ

   

  Boggie szobakoncert

  Magvető Café // 2020. február 26.

  A közönség egyre jobban keresi a különleges koncertformátumokat, amik új keretbe helyezik az előzőleg már jól vagy kevésbé ismert zenéket. Boggie minden hónap harmadik szerdáján a Magvető közönsége elé tárja, hogy milyen zenék mozgatják, és a kiadó által működtetett kávézóhoz jól passzoló módon az énekes-zeneszerző minden alkalomra megzenésít egy kortárs verset.

  További információ

   

  Barabás Lőrinc Quartet

  MOM Kulturális Központ // 2020. március 6.

  Igazi jazzcsemege lesz ez az este, de a műfajjal csak gyerekcipőben járóknak biztosan nem ajánljuk. A koncerten az együtt zenélés legfontosabb eleme az improvizáció lesz, amelyben többnyire Barabás a vezéregyéniség. Ha Barabás Lőrinc színpadra kerül, mindig nagy szenvedély és mélyről fakadó energiák repkednek, amelyekre a közönség is felülhet, és ki tudja hova juthat.

  További információ

   

  Mireille Mathieu koncert

  Papp László Sportaréna // 2020. március 10.

  Az elmúlt évtizedek francia sanzonjának királynője legutóbbi telt házas koncertje után ismét Magyarországra látogat. Senki ne féljen attól, hogy a művész hangja már nem a régi – hatalmas erő lakozik benne most is, szerintünk ő a franciák Koncz Zsuzsája. Mireille Mathieu pályája ötven éve alatt negyven albumot rögzített, Budapesten legújabb, ősszel megjelent dalaival ismerkedhetünk meg. A meglepetésvendégekkel színesített estén a Cseh Nemzeti Filharmónia kíséri majd a kortalan művészt.

  További információ


 • További cikkek