• Anyám és más futóbolondok a családból

  Budapest Objektív 7.

  2017.04.26 — Szerző: Kortárs Online

  Ismét Budapest Objektív! Ezúttal a Budapest Pontba várunk minden mozirajongót Fekete Ibolya "Anyám és más futóbolondok a családból" című filmjének vetítésére és az azt követő beszélgetésre a rendezővel.

 • Anyám és más futóbolondok a családból

  A négygenerációs történet az 1900-as évek legelejétől a 2000-es évek elejéig követi végig a szereplők sorsát. A főhősnő élete során huszonhétszer költözött. A viharos természetű és példás veszélyérzettel megáldott nő végigvonszolja a férjét meg a lányát a fél országon, valahányszor veszélyt szimatol. Márpedig veszély mindig van: a 20. század viszontagságos eseményei elől rendre tovább kell állniuk. Át kell vészelni két világháborút, 1956-ot és még sok minden mást. De mindez nem rontja a kedvüket, mindegy, hová veti őket a sors, a Partiumtól Budapesten át az Isten háta mögé. Hurcolkodnak át az életen, egymásnak vetett háttal, önfeledten.

  Fekete Ibolyával Fábián László, az est házigazdája beszélget a vetítés után többek között filmjeinek formanyelvéről, a művészet társadalmi nyilvánosságban betöltött szerepéről, a történetmesélés útvesztőiről, a történelem személyes és kollektív fedolgozhatóságának kérdéséről, kibeszéletlen társadalmi traumáinkról, a fantázia és a valóság, a dokumentum és a fikció viszonyáról.

  Időpont: 2017. május 3., 19 óra

  Helyszín: Budapest Pont (1053 Budapest, Királyi Pál u. 18.)

  Facebook-esemény

  A Kortárs Online 2016 tavaszán indította Budapest Objektív című programsorozatot, mely a közelmúlt fontos magyar sikerfilmjeivel foglalkozik.

  Az esemény ingyenes, viszont a helyszín korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztrációt kérünk e-mailben (kortarsonline@gmail.com).

  Mindenkit szeretettel várunk!


 • További cikkek