• Európa, Európa…

  Esszépályázat

  2017.05.09 — Szerző: Kortárs Online

  Az elmúlt évek nagysikerű pályázatai után ezúttal esszéket vár a Kortárs folyóirat.

 • Európa, Európa…

   

  „Európa, hozzád,
  feléd, tefeléd száll szózatom a század
  vak zürzavarában”
  (Kosztolányi Dezső)

  „Útálom és arcába vágom:
  – Száz év, de tán kétezer óta
  őrült, mocskos, aljas világ ez,
  ez a farizeus Európa!”
  (Szabó Lőrinc)

  A Kortárs folyóirat esszépályázatot hirdet Európa, Európa… címmel. Olyan esszéket várunk, amelyek bemutatják, hogyan alakult 1990 utáni szépirodalmunk Európa-képe: milyen víziók, tapasztalatok, hatások, élmények csapódtak le a regényekben, elbeszélésekben, versekben, drámákban, illetve esszékben. A pályázó ne csak egy-egy műről írjon elemzést, hanem legalább három művet vagy három pályaszakaszt vagy három alkotót hasonlítson össze, hogy láthatóvá váljék, milyen sokrétű és összetett lehet ez a viszonyulási rendszer a mottóban felhasznált két idézet iránya között.

  Díjazás:

  1. díj 100 000 Ft

  2. díj 85 000 Ft

  3. díj 65 000 Ft

  Az írások terjedelme: 15 000-25000 leütés

  Beérkezési határidő: 2017. augusztus 20. 24 óra

  A pályázatokat a palyazat2017.kortars@gmail.com címre várjuk. A zsűri tagjai a Kortárs folyóirat és a Kortárs Online szerkesztői. A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben nem érkeznek be megfelelő minőségű pályaművek, a pályázati díjakat nem osztja ki.

  A pályázatot kiíró szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a beérkezett pályaművek közül az arra érdemesítetteket a Kortárs folyóiratban, illetve a Kortárs Online-on közzétegye.

  A pályázat eredményéről a pályázókat szeptember 20-ig értesítjük, a pályázat hivatalos eredményhirdetése a Kortárs folyóirat 60. születésnapján, szeptember végén lesz.

  Nem pályázhatnak a Kortárs folyóirat, illetve a Kortárs Online szerkesztői és közeli hozzátartozóik.


 • További cikkek