• Kortárs Irodalmi Verseny 2018

  Kreatív verseny középiskolás csapatoknak

  2017.11.07 — Szerző: Kortárs Online

  A Kortárs folyóirat ismét meghirdeti nagy sikerű versenyét. A nyertes csapatokra értékes nyeremények várnak!

 • Kortárs Irodalmi Verseny 2018

  A Kortárs folyóirat kreatív irodalmi versenyt hirdet középiskolások számára. A 3 fordulós tanulmányi versenyre 3-4 fős csapatok jelentkezhetnek. Az I. forduló nevezői, illetve a II. fordulóba továbbjutott csapatok elektronikusan küldhetik be elkészített pályaműveiket. A III. fordulóba, a döntőbe jutó csapatok a 2018 áprilisában Budapesten megrendezendő vetélkedőn mérik majd össze tudásukat, értékes nyereményekért.

  I. forduló beküldési határidő: 2017. december 17.

  Az első forduló a következő négy feladatból áll:

  1. Válasszanak nevet csapatuknak, majd töltsék ki (elektronikus formában) a Kortárs Irodalmi Verseny regisztrációs lapját .
  2. Minden csapat hozzon létre egy blogot (javasolt motor: wordpress.com, de bármilyen más típusú lehet) a kiválasztott csapat nevével. A blog elérhetőségét mindenképpen küldjék el a szervezőknek e-mailben a kortarsverseny2018@gmail.com címre!
  3. Válasszanak ki egy kortárs ( 2000-ben vagy azt követően megjelent ) magyar szépirodalmi alkotást és egy kortárs társművészeti (építészet, képzőművészet, színház, film, tánc, zene stb.) alkotást/eseményt, majd írjanak azokról egy-egy 1000–1500 leütésből álló ajánlót (2,5 cm-es margó, 12-es betűméret, Times New Roman betűtípus). Az elkészült szövegeket minden csapat töltse fel a blogjára, és küldje is el a kortarsverseny2018@gmail.com címre. Kérjük, hogy az elküldött e-mail tárgyában ne felejtsék el feltűntetni a csapat nevét és az aktuális forduló számát!
  4. A csapat tagjai jelezzék vissza a Kortárs Online által létrehozott eseményen (Kortárs Irodalmi Verseny 2018), hogy részt kívánnak venni azon!

  A II. fordulóba a zsűri döntése alapján az ötletes, az irodalomértés új és aktuális módjait, a több művészeti területet is megmozgató pályaműveket beküldő csapatok jutnak tovább. Az I. forduló eredményéről 2017. december 20-ig minden csapatot elektronikus úton értesítünk.

  Felmerülő kérdéseiket a kortarsverseny2018@gmail.com címen tehetik fel.

  Jó munkát és eredményes versenyzést kívánunk!

  A Kortárs Irodalmi Verseny szervezői


 • További cikkek