• Kortárs irodalom diákszemmel

  Kortárs Irodalmi Verseny 2018 – Döntő

  2018.04.12 — Szerző: Kortárs Online

  A hazai kortárs irodalmat középpontba állító verseny döntőjét rendezi meg a Kortárs folyóirat és a Kortárs Online április 13-án.

 • Kortárs irodalom diákszemmel

  A Kortárs Irodalmi Verseny 2018 záró megmérettetését 2018. április 13-án tartjuk a budapesti Deák 17 Galériában. A két online forduló alapján kiválasztott, hat döntőbe jutó középiskolás csapatra irodalmi és művészeti témájú feladatok várnak, így a zsűri előtt élőben is bizonyíthatják tudásukat és kreativitásukat. Az első három helyezett csapatot értékes nyereményekkel jutalmazzuk. A verseny feladatai eltérnek az irodalmi versenyeken megszokott feladattípusoktól, itt a tárgyi tudáson túl főleg a diákok kreativitására és műveltségére kiváncsi a zsűri. A versenynek fontos részét képezik az irodalomhoz kapcsolódó társművészetek is, mint a színház-, a film- vagy a fotóművészet.

  A döntőbe jutott egy budapesti, két erdélyi és három vidéki csapat. A zsűriben középiskolai és egyetemi tanárok és a Kortárs Online főszerkesztője foglal helyet.

  A Kortárs Irodalmi Versenyt az alábbi együttműködő partnereink nyereményfelajánlásokkal támogatják, amit ezúton is köszönünk nekik: Hadik Kávéház, Kortárs Kiadó, Ráció Kiadó, Scolar Kiadó

  Kortárs irodalom diákszemmel


 • További cikkek