• Kortárs-díjátadó

  Rekordszámú résztvevő a Kortárs esszépályázatán

  2018.11.08 — Szerző: Kortárs Online

  2018. november 16-án a Petőfi Irodalmi Múzeumban hirdetjük ki az „Életem legfontosabb értéke” esszépályázat eredményeit, és átadjuk az idei Kortárs-díjakat is.

 • Kortárs-díjátadó

  A Kortárs folyóirat idei pályázatában arra a cseppet sem egyszerű kérdésre kereste a választ, hogy mi biztosíthatja boldogulásunkat az elkövetkező húsz évben, mitől lehet teljes értékű az életünk. Bár nagy terjedelmű esszékkel lehetett jelentkezni, így is közel hetven pályamű érkezett. A zömében harminc év alatti pályázók munkáit öröm volt olvasni és szembesülni azzal, hogy a mai fiatalok olyan értékekben látják a boldogság kulcsát, mint a nyitottság, a szorgalom, az alkalmazkodóképesség vagy a művészetre való fogékonyság.

  A győztes pályázatokat jövőre publikáljuk a Kortárs folyóiratban.

  Az első három helyezett a 2018-as Kortárs-díjátadón veheti át pénzjutalmát.

  A Kortárs-díjról

  A díjat még a ’90-es években alapította a folyóirat szerkesztősége. Olyan alkotó kaphatja meg, aki adott évben publikált a lapban, és eddigi életműve, művészi teljesítménye alapján érdemes a díjra. A Kortárs-díjat az aktuális szerkesztőség tagjai ítélik oda. 2014 óta a három díjazott közül az egyik alkotó mindig képzőművész.

  Kortárs-díj átadása 2018

  Időpont: 2018. november 16., péntek 17:30

  Helyszín: PIM, Vörös-szalon

  Idén a Kortárs-díjat kapja: Kemsei István, Nagy Árpád „Pika”, Tóbiás Krisztián

  Laudációt mond: Pécsi Györgyi, Sturm László, Novotny Tihamér

  Fellép: Halper László jazz-zenész

  Minden érdeklődőt szeretettek várunk!


 • További cikkek