• Szavakon túl 4.

  Amit tudni akartál a művészetről, de sosem merted megkérdezni

  2017.03.06 — Szerző: Kortárs Online

  Programsorozatunk záró estjén Batykó Róbert festőművésszel, Szilágyi Csenge színművésszel és Térey János íróval beszélgetünk.

 • Szavakon túl 4.

  A különféle művészeti területek egymásra hatásai napjainkban sokkal erősebben érdeklik a befogadókat, mint korábban, hiszen többnyire világunk meglehetősen összetett szerveződését mutatják be. A Kortárs folyóirat programjának célja, hogy a beszélgetésekkel a különféle – verbális és nem verbális – művészeti alkotásmódok közötti egyezőségeket, különbségeket tárjuk fel mind az alkotók, mind a művészeti, kulturális piac, mind a lehetséges befogadási módok szempontjából. Számítunk a közönség kérdéseire, aktív közreműködésére is!

  A program záró estjét 2017. március 14-én, kedden 19 órakor tarjuk a Budapest Pontban.

  Akik beszélgetnek:

  Batykó Róbert:

  Festőművész, 2005-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán. 2002 óta rendszeresen állít ki egyéni és csoportos tárlatokon. Munkásságáért számos díjjal és ösztöndíjjal tüntették ki, többek között megkapta a Leopold Bloom Képzőművészeti Díjat is. Az acb Galéria képviseli.

  Szilágyi Csenge:

  Színművész. 2013-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Novák Eszter és Selmeczi György osztályában. 2013–2015 között a Centrál Színház, 2015-től a Vígszínház tagja. 2016-ban Junior Prima díjjal tüntették ki.

  Térey János:

  Író, költő, drámaíró, műfordító. Első kötetét 1991-ben publikálta, melyet megannyi további könyv követett, a legutóbbi 2016-ban „Őszi hadjárat” címmel jelent meg. Irodalmi munkásságát számos díjjal ismerték el. 2006-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével, 2010-ben pedig a Magyar Köztársaság Babérkoszorúja díjjal tüntették ki.

  A beszélgetést vezeti:

  Thimár Attila, a Kortárs folyóirat főszerkesztője

  A belépés ingyenes.

  Mindenkit szeretettel várunk!


 • További cikkek