• SZAVAKON TÚL 8.

  A verbális és vizuális művészetek kapcsolódásai és ellenpontjai

  2018.01.26 — Szerző: KORTÁRS ONLINE

  A második januári Szavakon túl esten Kárpáti János Iván médiaművész mellett két vendég képviseli a nyelvvel dolgozó művészetet: Szentmártoni János író, költő és Ódor Kristóf színész.

 • SZAVAKON TÚL 8.

  A különféle művészeti területek egymásra hatásai napjainkban sokkal erősebben érdeklik a befogadókat, mint korábban, hiszen többnyire világunk meglehetősen összetett szerveződését mutatják be. A Kortárs folyóirat programjának célja, hogy a beszélgetésekkel a különféle – verbális és nem verbális – művészeti alkotásmódok közötti egyezőségeket, különbségeket tárjuk fel mind az alkotók, mind a művészeti, kulturális piac, mind a lehetséges befogadási módok szempontjából. Számítunk a közönség kérdéseire, aktív közreműködésére is!

  Időpont és helyszín: 2018. január 30., 19 óra, Budapest Pont (1053 Budapest, Királyi Pál utca 18., bejárat a kapu melletti irodában)

   

  Meghívott vendégeink:

   

  Kárpáti János Iván

  Médiaművész, 2017-ben diplomázott a bécsi iparművészeti egyetem médiaművészeti karán (Universität für Angewandte Kunst Wien / Transmediale Kunst). Művészeti tevékenysége a különböző médiumok közötti átjárhatóságra épül, a helyspecifikus térinstallációtól a video- és fotóművészeten át az objektekig, hangművészetig. 2009 óta rendszeresen állít ki Budapesten és Bécsben. 2017 óta a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület senior tagja.

   

  Ódor Kristóf

  Színész, 2013-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen zenész-színész szakon. 2012–2015 között a Miskolci Nemzeti Színházban játszott, majd 2015–2017 között a budaörsi Latinovits Színház tagja volt. 2017-től a Centrál Színház színésze, ahol a nagy sikerű My Fair Lady mellett az Ájlávjúban is játszik, valamint további két bemutatóban láthatjuk: januártól az Alföldi Róbert által rendezett Ibsen: Kísértetek című darabban, illetve a márciusban debütáló Molnár Ferenc: Delila című vígjátékban találkozhatunk vele.

   

  Szentmártoni János

  József Attila- és Gérecz Attila-díjas író, költő, szerkesztő. 1989–1996 között a Stádium Fiatal Írók Körének alapító tagja volt. 1997-ben a Jelenlét folyóirat társszerkesztőjeként dolgozott. 2000-től a Magyar Írószövetség lapjánál, a Magyar Napló folyóirat versrovatánál és a Magyar Napló Könyvkiadónál szerkesztő. 2010-től a Magyar Írószövetség elnöke. Nyolc évig szerkesztette a Magyar Napló Könyvkiadó Az év versei című reprezentatív antológiáját. Verseit fordították angol, bolgár, finn, francia, lengyel, német, román, spanyol nyelvre. Legutóbbi verseskötetei: El perro, Ballada hétköznapi díszletekkel, Miféle földet.

   

  A beszélgetést vezeti: Thimár Attila, a Kortárs folyóirat főszerkesztője

  A belépés ingyenes, a helyszínen adománnyal lehet támogatni a Budapest Pont fenntartását.

  Mindenkit szeretettel várunk!


 • További cikkek