• Szavakon túl 9.

  A programsorozat utolsó beszélgetése a szezonban

  2018.02.14 — Szerző: Kortárs Online

  Valentin-napon is várja az érdeklődőket a Szavakon túl Baricz Kati fotográfussal, Potozky László íróval és Rieger Attila jazzgitárossal.

 • Szavakon túl 9.

  A különféle művészeti területek egymásra hatása napjainkban minden korábbinál izgalmasabb téma, hiszen világunk egyre összetettebb szerveződését modellezi. A Kortárs folyóirat beszélgetőestjeinek célja, hogy feltárja a verbális és nem verbális művészeti alkotásmódok közötti egyezőségeket és különbségeket mind az alkotók, mind a művészeti piac, mind pedig a lehetséges befogadási módok szempontjából. A kérdések nyomán nem csupán az egyes művészeti ágak kulisszatitkaiba nyerhetünk bepillantást, de területük kiváló alkotóit is jobban megismerhetjük az este folyamán.

  Számítunk a közönség kérdéseire, aktív közreműködésére is! A Budapest Pontban tartott beszélgetések során a nézőknek alkalmuk nyílik kötetlen eszmecserére is a meghívott vendégekkel.

  Időpont és helyszín: 2017. február 14. 19 óra, Budapest Pont
  (1053 Budapest, Királyi Pál utca 18., bejárat a kapu melletti irodában)

  Meghívott vendégeink:

  Baricz Kati fotográfus. Egész életében fotózással, fotográfiával foglalkozott. Tanított több fotóiskolában, és vendégelőadóként szerepelt a Kaposvári Egyetemen is. Egyéni kiállításain túl fotózott magazinoknak, divatlapoknak. Munkáját mindig is szenvedéllyel és határtalan lelkesedéssel végezte, és ez az életszeretet köszön vissza képein. Képeit több könyvben és albumban is kiadták, az első ezek közül 1976-ban Első nagyításaim címmel, az utolsó tavaly Egyszerűen Ember – Human Nature címmel jelent meg. Legújabb kiállítása az Amatárban látható W(h)oman egyszerűen EMBER címmel március 4-ig.

  Potozky László író. Újságírószakos diplomát szerzett, majd ezt követően magiszterit szociokulturális kommunikációból. Tagja a Szépírók Társaságának, a Fiatal Írók Szövetségének és a József Attila Körnek. Legutóbbi könyve 2017-ben jelent meg Égéstermék címmel. Éles című regényéért Békés Pál-díjat kapott. További írásait különböző folyóiratok publikálták, többek között a Holmi, Jelenkor, Élet és Irodalom, Kortárs, Irodalmi Jelen, illetve két antológiában is szerepelt: a Körképben és Az év novelláiban.

  Rieger Attila jazzgitáros. Több formációban is zenél, legközelebb február végén az Orfeumban lép fel a Ladies & Gentlemen – George Michael-est című előadáson. A Hangszersimogató klub rendszeres szereplője, ahol családi programként az együttzenélés áll a középpontban. Sokféle zeneiskolában és zeneművészeti szakközépiskolában segíti a diákokat a fejlődésben. Játszott a Bársony Bálint és Juhász Attila által alapított Jazz Quartetben, amely 2010-ben a Sunshine Jazz CD-vel elnyerte a legjobb jazz album díját.

  A beszélgetést vezeti: Thimár Attila, a Kortárs folyóirat főszerkesztője

  A belépés ingyenes, a helyszínen adománnyal lehet támogatni a Budapest Pont fenntartását.

  Mindenkit szeretettel várunk!


 • További cikkek