• MVM Csoport: tizenkét év, több mint 800 milliós támogatás nehéz sorsú gyermekeknek

  2019.11.11 — Szerző:

  Az MVM Csoport több mint egy évtizede támogatja rászoruló gyerekek oktatását, gyógyítását, fejlődését. A „Legszebb napom” elnevezésű rendezvényen ez idő alatt közel tízezer gyermeket láttak vendégül. Idén tizenhárom intézmény, kórház és gyermekeket segítő civil szervezet képviselőinek adtak át támogatást.

 • Immár tizenkettedik alkalommal rendezte meg az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. a „Legszebb napom” elnevezésű Élménynapot, amelynek célja, hogy felejthetetlen élményt szerezzen a tartósan beteg, fogyatékkal élő, mozgáskorlátozott, illetve hátrányos helyzetű gyermekeknek. A két vállalat százfős, önkéntes dolgozókból álló csapata idén is több mint nyolcszáz gyermeket látott vendégül. A gyermekek egész napos programokon, kreatív és tudásukat fejlesztő játékokon vehetettek részt a Millenáris Parkban.

  MVM Csoport: tizenkét év, több mint 800 milliós támogatás nehéz sorsú gyermekeknek

  A két vállalat vezetői idén is a gyermekek oktatását, nevelését és gyógyulását segítő alapítványoknak, intézményeknek adtak át támogatást. Az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. az elmúlt 12 évben már összesen több mint 800 millió forinttal támogatott jótékonysági szervezeteket, alapítványokat, intézményeket – többek közt betegellátó eszközök pótlásában, speciális orvosi műszerek beszerzésében, épületfelújításban, illetve alaptevékenységük ellátásában. Ez alatt a bő évtized alatt az évente megrendezett Élménynapokon összesen közel tízezer gyermeknek szerzett örömet az MVM különböző játékos programokkal.

  A támogatásokról nyilatkozott az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója, Kóbor György:

  „Társadalmi felelősségvállalásunk alappillérének tekintjük a jövő generációk támogatását. Büszkék vagyunk rá, hogy segíthetjük a nehéz sorsú gyermekek és fiatalok fejlődését, gyógyulását. Az Élménynap története során kiosztott adományok a legjobb helyre kerültek, támogatva ezzel a beteg, vagy nehéz helyzetben lévő gyermekek gyógyítását, nevelését, fejlesztését hivatásának választó intézményeket, szervezeteket.”

  Ebben az évben a Gyermekleukémia Alapítvány, a Gyermekotthonunkban Élő Gyermekeink Jövőjéért Alapítvány (Bolyai Gyermekotthoni Központ), a „Nem maradsz egyedül” Alapítvány (Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthon), a Miklós Téri Gyermekekért Alapítvány (Szent Miklós Óvoda, Általános Iskola, EGYMI, Kollégium és Gyermekotthon), a Zsótér Pál Alapítvány (Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, EGYMI), a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány, a Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, illetve a Bethesda Kórház Alapítvány vehette át a támogatást.

  MVM Csoport: tizenkét év, több mint 800 milliós támogatás nehéz sorsú gyermekeknek

  „A rászoruló gyermekek gyógyításában, fejlesztő oktatásában, felzárkóztatásában és szociális ellátásában kiemelkedő munkát végző intézmények támogatásán túl az Élménynap a legnagyobb dolgozókat érintő önkéntes megmozdulás az MVM Csoportban. Minden évben 100 kollégánk örömmel vállalja, hogy segíti a gyermekek önfeledt szórakozását ezen a rendezvényen” – tette hozzá Czinege Kornél, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója.

  Az Élménynap idén a tengerek világát mutatta be a gyermekeknek. Az érdeklődő, izgatott résztvevők az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. dolgozóiból álló száz fős, önkéntes csapat segítségével ismerhették meg a víz alatti világ titkait, a tengeri állatokat. A gyermekek egy kalandos utazás során járhatták be a képzeletbeli szigeteket, ahol nemcsak tudásukat fejleszthették. Koncertek, kézműves foglalkozások és számos egyéb program egészítette ki az amúgy is élménydús napjukat.

  MVM Csoport: tizenkét év, több mint 800 milliós támogatás nehéz sorsú gyermekeknek

  A cikk megjelenését az MVM Csoport támogatta.


 • További cikkek