• Út az Abbey Roadig – A Beatles-jelenség a KO Közös nevezőben – 2. rész

  2024.01.05 — Szerző: KO

  Lemezről lemezre a könnyed daloktól a mély intellektuális tartalomig. Folytatódik a beszélgetés minden idők egyik legmeghatározóbb zenekaráról, amiből többek között megtudhatjuk azt is, milyen sok múlik egy jó menedzseren, és hogyan szerezhet egy világsztár 42-es cipőt.

 • A Közös nevező podcast legújabb adásában második alkalommal beszélget Thimár Attila és Halper László arról, hogy miképpen alakult, változott a Beatles zenei világa a kezdetektől az olyan, mára már ikonikus albumokig, mint a Bors őrmester (Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band), a Let it be és az Abbey Road, amelyek alapján a legnagyobb művészekkel lehet együtt említeni a zenekart. Szó esik még filmjeikről (A Hard Day’s Night, Help!, Magical Mystery Tour), amelyek humora megelőlegezi a Monty Phytonét, a sztárallűrök hiányáról és a tagok közötti legendásan szoros emberi kapcsolatról. Azt pedig, hogy mindez a rendkívüli siker mellett meddig tudott működni, a Get back című film dokumentálja. Bár a Beatles viszonylag rövid idő után feloszlott, kerek életművet hagyott maga után, amely a mai napig velünk van.

  The Beatles
  The Beatles

  Podcastjainkban a KO-n megjelenő sokféle kulturális tartalmat szeretnénk visszaadni, de az adások tartalmukban és szellemiségükben a Kortárs folyóirathoz is kötődnek. Beszélgetéseink tükrözik a KO összművészeti portál jellegét, és értékhalászatunk során a kulturális jelenségek minél szélesebb kontextusát kívánjuk bemutatni hallgatóinknak. 

  A beszélgetés teljes terjedelmében meghallgatható a KO Közös nevező csatornáján az Apple Podcaston, a Spotifyon, a SoundCloudon és a YouTube-on.


 • További cikkek